sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Ensikatsaus: Animen talvikausi 2013

Reshipii kaivautuu naftaliinista! Frostia odotetaan täälläkin enemmän kun Joulua, vaikka cossimateriaalit ovat vallanneet asuntomme ja luentojen tila aiheuttaa unettomia öitä. Jotakin harvinaista on kuitenkin tapahtunut: olen katsonut tänä vuonna alkaneita sarjoja! O__O Kyseessä on jokseenkin harvinainen tilanne, sillä normaalisti olen jokaisen kauden alussa myöhässä ainakin kolme vuotta hittianimeista; Madokat ja Haruhitkin katsoin aikoinaan huomattavasti muita myöhemmin ja kovasti spoilaantuneena tapahtumista. Työharjoittelun ansiosta olen kuitenkin päässyt aloittamaan tämän kauden jokseenkin ajoissa, joten päätin blogata siitä millaisia sarjoja nyt on luvassa. En ole ehtinyt kaikkia vielä aloittamaan, katselulistalla korkkausta odottavat esimerkiksi Tamako Market, Cuticle Tantei Inaba, Amnesia ja Love Live!.


Talvikausi 2013 - my thoughts exactly1. Maoyuu Maou Yuusha


Sankari-halityyny :3

Juoni: Sankari ja Demonikuningas lyövät hynttyyt yhteen tuodakseen rauhaa sodan repimään maailmaan.

Katsottu: 3/12

Mikä fiilis: Tahtoisin kovasti pitää Maoyusta enemmän. Olen kuullut siitä vain hyvää, joten ekan jakson alkaessa odotin jotain mieltä järisyttävää dramatiikkaa ja koskettavaa tarinointia siitä, miten ihminen ja demoni voivat rakastaa toisiaan. NOH. En oikein osaa sanoa mikä sarjassa oikein nyppii: viimeiseen asti siistitty animointi, perushero Fukuyama Jun vaiko se, että sarja tuo minulle liikaa mieleen Sword Art Onlinen (hyyyyrrr). Oli mitä oli, aion katsoa sarjan loppuun, sillä kolmosjakso oli jo huomattavasti alkua parempi. And after all, no one in this world dislikes maids.


2. The Unlimited Hyoubu Kyosuke


Kohta mättään turpiin super saiyan esper-voimillani :D:D
Juoni: Poliisi soluttautuu espermafiaan P.A.N.D.R.A (lol), jota johtaa eksentrinen ja vaarallinen Hyoubu Kyosuke.

Katsottu: 2/12

Mikä fiilis: En ole katsonut Zettai Karen Childreniä, josta sarjan pahis on sinkoutunut, mutten usko sen olevan tarpeellista juonen ymmärtämisen kannalta. Tarina tuntuu olevan tuttua kauraa muista sarjoista: espereitä (ei taas) hyljeksitään voimiensa vuoksi (terra he?), Hyoubu Kyousuke on piikikkään sarkastinen antipahis (nähty on), jonka johtama rikollisorganisaatio käyttää epäilyttäviä keinoja oikeuden hyväksi (how very original). Odotan innolla miten sarja voi olla erilainen tällaisen asetelman jälkeen. Jaksot ovat kaunista katseltavaa ja erikoisefektit hienoja, mutta reaktioni vaihtelivat kahden jakson aikana 'eeeei mä en kestä lollolloll'ista katon tuijotteluun. Ehdottomasti jatkan, tahdon tietää miten tässä käy. Ja ai niin, siinä on kaikkien moemaskottien vihaajien iloksi puhuva liito-orava. <-- >:|


3. Sasami-san@Gambaranai


Tahdon vain nukkua 
Juoni: Sasami on NEET eikä tahdo edes yrittää muuta kuin olla onii-saninsa passattavana, kunnes...

Katsottu: 3/12

Mikä fiilis: Jo promokuvat lupailivat Sasami-sanista vähän erilaista animea enkä ole vielä pettynyt. Animointijälki vaihtelee pehmeästä koteilusta roimaan actioniin, hahmot ovat rakastettavia ja tarina hauska. Odotan innolla mihin kolmannen jakson juonikäännöksen jälkeen päädytään. En spoilaa, mutta todettakoon että pidän paljon tekijöiden ratkaisusta olla jäämättä junnaamaan paikalleen ikuiseen klisepyörään. Tähän mennessä kauden paras anime, paras OP ja paras NEET.


4. Mangirl! 


Ette halua tietää mitä kaikkea muuta hakusanalla tuli Googlessa vastaan...
Juoni: Neljä söpöä typyä duunaa mangalehteä ilman minkäänlaista aikasempaa kokemusta.

Katsottu: 3/??

Mikä fiilis: Mangirl petti minut ja pahasti. Aineksia aiheen puolesta olisi syvällisempään pohdintaan, mutta koska päähenkilöinä on TYTTÖJÄ, kyseessä on kolmen minuutin pöhläilyjaksoja, epäammattimaista toimintaa ja herkkujen mussuttamista. Ympäristönä voisi toimia paremmin lukio, koska sarjasta tulee hyvin paljon mieleen K-On. Ärsyttää-äää, aina kun miehet duunaa mangaa on kyseessä Kovaa Kamaa, nakamailua ja Serious Business ala Bakuman, mutta tyttöjen kohdalla fanservisua ja sekoilua. (._.)


5. Ishida & Asakura 

Homooooooo

Juoni: Kaikki tykkää Asakurasta ja Asakura tykkää tisseistä.

Katsottu: 3/??

Mikä fiilis: Huumorimangasta animoitu huumorianime, jonka kolmen minuutin jaksot mahdollistavat aivottoman pöhläilyn. En ole lukenut alkuperäistä mangaa, mutta "juoni" on varmasti samankaltainen, ja lukemattakin voisin veikata kyseessä olevan 4-koman. Ei vuoden huumorianime, mutta toimii tylsissä hetkissä esimerkiksi bussia odotellessa tai ratikassa.

//EDIT Blogger vihaa kirjoituksiamme, joten loppuosa sensuroitiin pois. -.-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti