torstai 14. helmikuuta 2013

Conikävijän Conilista

Desucon Frostbite lähestyy, ja Reshipii on tietenkin siellä mukana conittmassa! Ree pitää kaksi luentoa ja Shii valvoo la-su välisen yön infossa ja pitää huolen, ettei kellään ole eksynyt olo. Yritä bongata conikansan seasta Kyary Pamyu Pamyu (Tsukema tsukeru -asu) ja Kill me babyn Oribe Yasuna (taikatyttöversio), ja tule moikkaamaan!^^)/

,

Kun matkapaniikki iskee, Reshipii auttaa. Olit sitten ensikertalainen tai kokenut conikonkari, jotain jää aina kotiin. Reshipii iskee suoraan siihen, mitä monet joutuvat miettimään yön pikkutunneilla viimehetken cossiompeluja tehdessään: Mitä ottaa mukaan coniin!? Bongaa omasi. Tekstistä jätetään turhat löpinät pois kuten "muista hyvä mieli ja kohteliaat käytöstavat", sillä niiden pitäisi kuulua jokaisen pienen conittajan kotikasvatukseen.


""


,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,Lippu, ranneke, rahaa, se "avain" jolla pääset sisään! Ja tietysti myös avaimet, joilla pääset jonnekin conin päätyttyä.

,Rahaa, ja mielellään käteisenä. Varmasti harmittaa, jos löydät jonkun helmen myyntipöydiltä ja huomaat lompakkosi olevan tyhjä, ja se lähin Ottokin löytyy kilometrien päästä conialueelta. Vain joillakin myyjillä, kuten esimerkiksi Fantasiapeleissä, käy maksuvälineenä kortti. Rahaa on myös hyvä olla matkoihin, ruokaan ja viimehetken heräteostoksiin.

,Matkasilitysrauta. Jos pukusi vaatii siisteyttä, tämä on paikallaan.

,Pyyhe: toimii kuivaamisen lisäksi myös silityslautana silitysraudalle.

,Puvunpaikkauksen pikapaketti: neula, nuppineuloja, hakaneuloja, lankaa, nappeja, sakset, liimaa, jesaria, teippiä, rautalankaa,  maalia, pensseli... mitä vain ikinä tarvitset. Vaikka mm. hakaneuloja, jesaria ja liimaa löytyy coneista, kannattaa varautua conin tarjoamien tarvikkeiden loppumiseen, varsinkin jos asusi helmaan menee viisi metriä jesaria.

,Pukupussi, jos haluat pukusi säilyvän siistin rypyttömänä ja yhtenä kappaleena.

,Hiuslakka ja -geeli, usein loppu pukuhuoneista.

,Cosplay-asu: kaikki vaatekappaleet ja niiden irto-osat, propit, kengät, peruukki, peruukkipää, bindauskamat, korsetti, piilarit (+nesteet ja kotelo), sekä sopivat alusvaatteet.

,Yöpuku. Luultavasti haluat säästää cossiasi nukkumisen tuottamilta rypyiltä. Jos et voi syystä tai toisesta pitää pukuasi seuraavana päivänä, kannattaa matkalaukun tilan säästämiseksi pakata yöasuksi sellainen kokonaisuus jossa kehtaat hiippailla muiden edessä.

,Säähän suotuisat ulkovaatteet ja/tai sateenvarjo. Suojaa ihana asusi conisäältä!

,Makuupussi ja -alusta. Ole hyvä ja täytä ilmapatjasi ennen hiljaisuutta, tai sitten jossain muualla kuten vessassa tai pukkarissa. Tyynyn puutteessa voit varaviritelmäksi kerätä kasan vaatteita tai takin ja tunkea ne makuupussin pussin sisään.

,Nesessääri/hygieniatavarat, mainitaan esimerkkeinä vaikka kampa, meikit, hammasharja, nenäliinoja ja lääkkeet.

,Kynä ja paperia tms muistiinpanovälineitä, ettet missaa jotain kivaa kuulemaasi juttua tai vaikkapa mahdollista uutta "contaktia".

,Kännykkä. Latureita voi kysellä infosta, mutta vähänkin harvinaisempi  yksilö kannattaa ottaa itse mukaan. Jos puvussasi ei ole taskuja joihin tunkea tärkeää kamaa, ota jokin pikkulaukku joka kulkee visusti kyljessäsi. Mitä kapeampi laukku, sitä mukavampi on ängetä myyntipöytien valikoimia ihastelemaan.

,Henkkarit; jos haluat päästä kuuntelemaan luentoja joihin on asetettu ikäraja, varaudu todistamaan ikäsi.

,Naposteltavaa verensokerin nostamista varten. Kunnon ateria on jokaisen reippaan conittajan jaksamisen salaisuus, joten suosittelemme syömään hyvin myös conipäivinä. Jos olo kuitenkin tuntuu valvomisen jälkeen nuutuneelta ja huonolta, kannattaa mukana kantaa pieniä piristäviä välipaloja, joilla saa itsensä toimimaan aina ruokaikaan asti. Yleensä conipäivinä lähialueiden pikaruokaloiden jonot ovat varsin pitkiä, joten kannattaa käydä kaupassa etukäteen tai tutustua conin ruokailutarjontaan.

,Vesipullo. Juomisesta muistutetaan jokaisessa conikävijän oppaassa, joten ota se nyt vain mukaasi vaikka monet conit pystyttävätkin vesipisteitä. Mukit kuluu ja kulkeutuu, oma vesipullo pysyy mukana.

,Reshipii ottaa mielellään täydennystä listaansa!

Valvotun yön jälkeen...


~Shii ja Ree~
Ps: Hyvää ystävänpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti