torstai 3. tammikuuta 2013

Kestääkö tätä selvinpäin? Sengoku Basara ja juomapelien helppous


Hyvää alkanutta vuotta täältä Reshipiistä! Joulutauko jäi olemattomaksi niin blogin kuin oikean elämän suhteen; loma-aikaa olen käyttänyt esimerkiksi Frostbiten ohjelmien kirjoittamiseen ja cossipuvun väkertämiseen (sekä tietenkin suklaan syömiseen). Vielä en kehtaa suurempia suunnitelmia paljastaa siltä varalta että asu ei valmistukaan, mutta tietoa kyllä tulee lähempänä tapahtumaa.

Oletko katsonut koskaan sarjaa, joka on oikeasti mielestäsi ihan hyvä ja hahmot hauskoja, mutta sarja ei onnistu pitämään mielenkiintoasi ruudussa koko jaksoa? Tälläinen tapaus oli minulle Sengoku Basara. Aikoinaan luin Bubukuutista niidelin kirjoittaman Sengoku Basara -arvostelun, joka innoitti minut laittamaan sarjan katsottavien listojen mustaan aukkoon. Kului kaksi vuotta ja makoillessani kuumassa bussissa matkalla juhannuksen viettoon päätin antaa parille jaksolle mahdollisuuden. Kyllä linja-autossa oli tunnelmaa, kun testosteronia pursuavat lihaksikkaat miehet alkoivat mättää toisiaan turpaan. "Kovaa kamaa, pitää katsoa Shiin kanssa!" ajattelin, ja PSP lensi laukkuun takaisin.  Pikakelaus syksyyn. Viimein sain puhuttua Shiin katsomaan sarjaa kanssani, ja äijäilyn lomassa nautimme korvakarkkia ala Koyasu Takehito (= <3). Kuitenkin sarjan puolenvälin jälkeen meininki alkoi puuduttamaan, ja jaksaaksemme katsoa sarjan loppuun oli pakko keksiä jotain tekemistä. Jatka lukemista ja ryyppää kuin Oyakata-sama! Sengoku Basara - juomapeli on täällä! o7

Sengoku Basara - alkoholisoitumisen edistäjä jo vuodesta 2009Jos minulta kysyttäisiin tykkäsinkö Sengoku Basarasta, vastaisin myöntävästi. Sotalordien fysiikan lakeja rikkovia taisteluita oli mukava seurata aina sarjan puoleen väliin asti; sitten innostus lopahti. Olisi kuitenkin ollut harmi jättää lupaava sarja kesken, joten keksin idean juomapelistä. Aina niistä puhutaan ja koskaan en ole itse sellaista keksinyt. SB tekee siitä kuitenkin liian helppoa kaikilla tapahtumillaan, hahmoillaan ja adrenaliinihuuruillaan. Joten eikun reseptiä peliin. (Me täällä Reshipiissä emme ole ikärasisteja, joten nämä ohjeet sopivat myös alaikäisille nautittavaksi mehun kanssa (ja vain mehun!). Reshipii ei vastaa ohjeiden aiheuttamista seurauksista eikä tue liiallista alkoholin kulutusta; suosittelemme käyttämään pelijuomana nollaprosenttisia aineita, kuten vettä.) 

Tarvitset:

- omavalintaisen juoman
- oikean määrän laseja
- Sengoku Basaran ensimmäisen tuotantokauden.

Säännöt ovat yksinkertaiset: joka kerta kun alla olevat triggerit mainitaan sarjassa, ota ryyppy.

1. "YUKIMURA!!" "OYAKATA-SAMA!!"Sarjan ehkäpä eeppisimmissä kohtauksissa Yukimura ja Takeda Shingen ylläpitävät miehistä ystävyyttään mättämällä toisiaan turpaan. Kannattaa pitää pullot avoimina, sillä nämä sekunnit ovat jaksojen aktiivisimpia juomahetkiä; raskaan sarjan pelaajat voivat nostaa pelin vaikeustasoa ottamalla huikan joka kerta kun Yukimura sanoo "oyakatasama" muulloinkin kuin nyrkkitappelun lomassa.

2. Date Masamunen engrishSeiyuu Nakai Kazuyaa on kuultu äijäilemässä niin Gintaman Hijikatana kuin One Piecen Roronoa Zorona, joten miehekkäiden kuumakallejen näytteleminen ei pitäisi olla mikään ongelma. Kiinnostaisi vain tietää miksei häntä laitettu englannin pikakurssille, jos kerta sarjan tekijöiden oli pakko nostattaa Date Masamunen egoa laittamalla hahmo huutelemaan sellaisia reploja kuten "HAU GA", "OORAI/OWWAI/OULLAI" ja "DÄMMIT". Täytyy kuitenkin kiittää Nakaita; en tiennyt ennen Sengoku Basaran katsomista, että all rightin voi lausua niin moneen eri tapaan väärin! Joka kerta kun engrish tärähtää korvaan, ota huikka.

3. "Nagamasa-sama"Yritin kauheasti pitää Ichistä, koska tämän sarjan naiset voi laskea helposti yhden käden sormilla (Ichin lisäksi muistan vain sen ninjatissibeiben, jonka vaatetus oli varttia vaille nolla). Valitettavasti Noto Mamikokaan ei onnistunut pelastamaan hahmoa; Ichi on ärsyttävä ja laimea typy, jonka ainoa tarkoitus on hokea miehensä nimeä latteasti ja mahdollisimman innottomasti. Piristä itseäsi joka kerta huikalla kuullessasi aneemisen diftongisen "Nagamasa-saman".

Jos näillä ei vielä saa päätään sekaisin erinnäisistä juomakelpoisista aineista, tässä vielä muutama vinkki. Ryypyn arvoisia ovat seuraavat skenaariot: Yukimura sanoo koko nimensä, Date Masamunea kutsutaan Dokuganryuuksi ja Oda Nobunagasta puhuessa käytetään titteliä "Demon King of the Sixth Heaven". Näillä ohjeilla luulisi kovemmakin Matin ja Maijan hyppivän kattoon liiallisen sokeriannostuksen vuoksi. Jos jatkuva pullojen aukominen aiheuttaa canalis carpin, kutsu kaveriporukka koolle ja jakakaa jokaiselle oma repla jota seurata; viimeisenä tajuissaan oleva saa luvan tuntea itsensä Kovaksi Tyypiksi (Tm) ja soittaa muille ambulanssin. Hauskaa koko perheelle ja tekemistä vaikka ensi vapuksi!

~Ree

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti