torstai 4. huhtikuuta 2013

Pure mua! Diabolik Lovers ja draama-CD -rintaman uudet tuulet

Tokion matkallani vierailin Lashinban-nimisessä liikkeessä Ikebukurossa, josta löytyi tarjontaa laajasti aina doukkareista figuihin ja halityynyistä CD-levyihin. Koska pitihän Japanista nyt draama-CD ostaa, tulin napanneeksi hyllystä levyn periaatteella "tää on kivan näkönen ja aika suosittu, otan tän". Mukaani tarttui Diabolik Lovers Vol 4: Sakamaki Raito ja huhhuh, millaiseen maailmaan astuinkaan. Sadistisia vampyyrejä, jotka haukkuvat sinua ja imevät vertasi eroottisesti ryystäen? Anteeksi Japani, mitä sviidua?

"Bitch-chaaan, mennään kylpyyn!" Seiyuu: Hirakawa Daisuke

Rejet-niminen firma päätti viedä koko otome game -teollisuuden hieman kauemmaksi punastelevista koulurakkauksista ja loi ドS-teemaisen draama-CD -sarja Diabolik Loversin, josta on tähän mennessä tullut kova juttu Japanin naisotakuskenessä. Vuoteen 2014 mennessä sarja sisältää yli 30 CD:tä ja itse peli julkaistiin vuonna 2012 PSP:lle. (ドS eli doS tarkoittaa Japanissa hyvin sadistista ihmistä, doM taas masokistista.) En ole peliin vielä koskenut, mutta eipä sen juonta tarvitse ymmärtää päästäkseen selville CD:n tapahtumista, sillä DiaLov ei rasita kuulijaansa liian haastavilla juonenkäänteillä eikä kerro uudelleen pelin tarinaa. Kanssasi CD:llä päähenkilöinä toimivat kuusi Sakamaki-veljestä (Ayato, Raito, Kanato, Reiji, Shuu ja Subaru), jotka tahtovat imeä JUURI SINUN vertasi. Tarjolla on kuusi eri veljestä ja sen myötä kuusi erilaista hahmoa sivistyneestä meganepojusta oresama-kei -pullistelijaan, sekä passiivisesta isoveljestä kirkuvaan yangireshotapoikaan. Jokaiselle löytyy siis varmasti oma hahmonsa ja omat lempitapansa olla  ドM, sillä tilanteet vaihtelevat veljesten mukaan; milloin hörpitään teetä keigo-kohteliaisuuksia suoltaen, milloin mennään pakkosuihkuun vaatteet päällä. Saat myös erilaisia imartelevia lempinimiä kuten Bitch-chan ja chichinashi (tissitön).

Vasemmalta oikealle: Subaru, Shuu, Kanato, Ayato, Raito, Reiji

CD:t ovat niin sanottuja 'situation-CD:itä' (シチュエーションCD), joissa voit itse asettua päähenkilötytön rooliin ja antaa pojan hoitaa kaiken puhumisen. Yhden CD:n pituus vaihtelee 45 minuutista yli tuntiin, ja rakenne on kaikissa kuudessa CD:ssä suunnilleen sama: poika haukuu sinua/ syöttää maksaa/ korjaa ryhtiäsi/ rikkoo paikkoja tai on muuten vaan sadisti ja ilkeilee, loput 10-15 minuuttia imetään verta erinnäisillä korvaanhönkäilyillä ja slurp-äänillä tehostettuina. Seiyuu-kastissa pyörii kohtuullisen tunnettujakin henkilöitä, kuten Kaji Yuki (Magin Alibaba), Kondo Takashi (KHR:n Hibari) ja Konishi Katsuyuki (Hetalian Amerikka ja Kanada). CD:t on äänitetty osittain dummy head mic -tekniikalla, joka tekee kuuntelukokemuksesta paikoitellen jokseenkin... kuumottavan. Oli sarjasta ja sadisteilusta mitä mieltä tahansa, ei seiyuuiden suoritusta voi vähätellä. Draama-CD:t ovat vaikea laji, koska visuaalisten ärsykkeiden puuttuessa ääninäyttelijän vastuulla on luoda kuuntelijalle tilanteet ja tapahtumat. Jokainen näyttelijä on hyvin mukana hahmossaan ja onnistuu luomaan kuuntelijassa monia tunteita aina ahdistuksesta pelkoon ja helpotuksesta punastumiseen.
                    

Öööööööh... kiitos?

Vaikka olen kuunnellut kaikki tähän mennessä ilmestyneet CD:t, en voi vieläkään ymmärtää miksi tämä on näin himosuosittu juttu. Vampyyrit ovat kautta aikain olleet fiktiossa suosittuja, eivätkä bastard boyfriend -hahmotkaan ole japanilaisessa viihteessä mikään uusi juttu. En kuitenkaan väitä etteikö näitä olisi ollut viihdyttävää kuunnella, päin vastoin! Välillä jotkut hahmot (I'm looking at YOU, Shuu and Kanato!!!) vain saivat minut oikeasti suuttumaan, koska aaaargh! Varsinkin Kanaton hahmolle pitää antaa suuri hyväksymiskuutti, sillä niin hyvin Kaji Yuki osaa ärsyttää ja vaihtaa hahmonsa hempeilevästä pojasta kirkuvaksi psykoksi. Esimerkki:

Kanato: Hey.. ARE YOU LISTENING!? *smashing things* Don’t act so carefree like that.. LISTEN TO ME WHEN I TALK!.. I’m not talking about Teddie, I’M TALKING ABOUT YOU! DO YOU UNDERSTAND!? *heavy breathing* Give me an answer.. ANSWER ME! Say that I’m the only one you want to give blood to! That way.. THE OTHERS WON’T COME NEAR YOUR NECK WITH THEIR FANGS. That.. MAKES ME FURIOUS!!

Shuun hahmo taas ärsytti minua passiivisuutensa vuoksi. Itselleni tehosivat aloitekykyisemmät miehet kuten Raito ja Ayato. Esimerkki Näin Isket Naisen Shuun tapaan, osa 1:

Shuu: "This is the worst. I liked these too.. what are you going to do about it? My earphones broke because you stopped me in the rain to talk about worthless things. That’s why it’s your fault. This is really irritating."

Boys do their best now and are preparing, please wait warmly!

Vähän aikaa sitten Rejet ilmoitti neljän uuden hahmon lisäämisestä DiaLov-tuoteperheeseen. Mukamin veljekset saapuvat huutamaan teille 29.5, kun toinen Diabolik Lovers - MORE BLOOD -sarjan CD:istä ilmestyy. Pakkohan nämäkin on katsastaa, vastinkin kuin Mukami Rukin ääninäyttelijäksi valikoitui kuolattavan ihanasta äänestään tunnettu Sakurai Takahiro. (*fangirlgasm*)

Uutta verta

Ymmärrettävästi tämä konsepti ei saa kaikkia ihmisiä hihkumaan riemusta, mutta jos kuumat miesäänet tai taitavat seiyuut kiinnostavat, suosittelen kokeilemaan. Tosin herkkäkorvaisimmille en ensimmäiseksi CD:ksi suosittele Raiton tai Kanaton CD:tä, jolleivat sekuhara ja yangirehahmot ole muuten lähellä sydäntä. Jos CD:t, peli ja taidekirja eivät vielä riitä tyydyttämään vampyyribishihimojasi, fear not! Tänä vuonna DiaLovista tehdään anime! Jään jännityksellä odottamaan animesovitusta, sillä otome gameja on animoitu historian saatossa hyvin vaihtelevin tuloksin. Esimerkiksi Utapuri räjähti länkkäreiden suosioon juuri animeversionsa vuoksi, kun taas talvikauden 2013 anime Amnesia ei sovituksellaan houkuttele tutustumaan tuoteperheeseen yhtään lähemmin. 


~Ree

1 kommentti: