lauantai 15. joulukuuta 2012

Jouluspecial: "Mun oikee on oikeempi kuin sun oikee!"

Tervetuloa ReShipiin jouluspesiaalin pariin! Erinnäisten tentti- ja IRL-kiireiden vuoksi olemme pitäneet hiljaiseloa melkein koko joulukuun ajan. Jopa suunniteltu joulukalenteri jäi toteuttamatta, mutta ensi vuonna yritämme parhaamme! Koska olemme aktiivisimmat animeharrastusvuotemme asuneet yhdessä, olemme päätyneet useasti katsomaan samoja sarjoja. Vaikka Myanimelistissa samisprosenttimme on yli 80, emme silti aina ole olleet kaikesta samaa mieltä. Tällä kertaa kaivoimme naftaliinista viisi animea, joista olemme olleet eniten eri mieltä. Vaikka sarjat eivät olekaan ihan tuoreimmassa muistissa, on jokainen niistä jättänyt lähtemättömän vaikutuksen pääkopan sisään. Tämän myötä toivotamme hyvää joulua, ja palaamme linjoille heti kun pahin turvotus joulupöydän jäljiltä laskee!

Taatto taatto läksi innoissaan, joulu-Mikun Mikun hankintaan...

Harteikas mies

Shii: "En katso BL:ää, mutta katsoin tämän uteliaisuudestani koska joku oli tätä minulle suositellut. Artti ei ollut kehuttava, kuten ei musiikkikaan. Kaikki tapahtui hyvin nopeasti ja tiivistetysti, joten tuntui siltä että olisi pitänyt lukea kirjat ensin. En pitänyt päähenkilöiden välisistä suhteista. Liian synkkää. Arvosana 4."

Ree: "Kun puhutaan erilaisesta poikarakkaudesta, nousee Ai no Kusabi usein esille. Tässä tarinassa ei ole kyse vinku-ukeista ja juonettomasta rakkaudesta, vaan kahden vahvan ihmisen (tai no yhden, Iasonhan on kyborgi) välisestä riippuvuussuhteesta; Rikin ja Iasonin 'rakkaustarina' on virkistävää vaihtelua ruusunpunaisiin panohöttöihin joita suurin osa BL:stä on. Ysäriadaptaatio on 2012-versiota uskollisempi alkuperäisille novelleille, vaikka onnistuukin pudottamaan novelleja lukemattomat katsojat kelkastaan useamman kerran. Artiltaan anime on hyvin ysäri, kuten musiikeiltaankin; animointi on paikoitellen tönkköä ja takaa-ajo-kohtaukset jopa hupaisan näköisiä. Pelastavana tekijänä toimivat seiyuut; Shiozawa Kaneto jäänkylmänä Iasonina on monen fanin märkä unelma, eikä Seki Toshihikon Riki tule kaukana jäljessä. Tämä sarja innosti minut lukemaan alkuperäiset novellit, koska tahdoin tietää lisää tarinan maailmasta. Vaikka se ei ole vuoden taideanime 2012, silti siinä on jotain raadollisen aitoa, joka pitää otteessaan kerta toisensa jälkeen. Arvosana 8."Ree: "Vaikka asettaudunkin tässä koko animeyhteisön lahdattavaksi, niin kerrottakoon silti etten pahemmin välittänyt Airista. Traagista söpöilyä kesäisessä rantakaupungissa, yksittäisiä tavuja suoltava moetytteli, ja päähenkilöpoika joka kerää ympärilleen tyttöjä kuin... no, haaremianimessa. Mikään sydämetön ketku en ole ja vaikka Air tarjoaa kaikki välineet koukuttumiseen, niin siltikään ei nappaa. Animointi oli KyoAnimaisen laadukasta ja komeaa katseltavaa. Rakastuin myös sarjan musiikkeihin, jotka sopivat sarjan tunnelmaan täydellisesti. Loppupeleissä ihan ok sarja, muttei mitään elämää suurempaa. Arvosana 7." 

Shii: "Air oli ihana sarja joka oli sekä kaunista katseltavaa että kuunneltavaa. Ensimmäisellä katsomiskerralla en ymmärtänyt ihan kaikkea, mutta onneksi Air on sarja joka kestää useamman katselukerran. Tarina oli surullinen (itkin lopussa), mutta loppu loi uskoa parempaan tulevaisuuteen joten katkera fiilis ei jäänyt. Sarjan hahmot olivat söpöjä, ja taustatarinat olivat hyviä. Vaikka Air onkin alunperin eroge, se ei tuntunut haaremilta hahmojen vähäisyyden vuoksi. Ääninäyttely oli loistavaa, Mizuho oli todella söpö. Eli tykkäsin todella paljon, ja suosittelen kaikille draaman ja slice of lifen ystäville. Arvosana 10."


Mushroom hunting!

Shii: "Tämä anime meni täysin yli ymmärryksen. Artti oli hutaistua, hahmot tuntuivat olevan täysiä idiootteja tai kahjopäitä. Tapahtumat menivät täysin eri tavalla kuin olisit kuvitellut, ja jotkin kohtaukset olivat hyvin groteskeja. Otin tämän liian vakavasti, enkä ymmärtänyt lainkaan että se on parodia. Aion katsoa sarjan ehdottomasti uudestaan, koska uskon että nauttisin siitä nyt aivan eri tavalla. Arvosana 5."

Ree: "Taikatyttöjä, tanssivia vihanneksia ja sienten metsästystä? Rikkoutuvia luita ja vaaralliset moesisarukset ylisuurten saksien kanssa? Mitä muuta tästä voikaan seurata kuin loistavaa komediaa! Aikoinaan katsoin kaverin innoittaman Dai Mahou Tougen ja se iski kuin kymmenen kilon rautaleka. Sarja ei taida olla valitettavasti kovinkaan tunnettu. Tarjolla on aivotonta komediaa hauskoilla hahmoilla; taikatyttökarikatyyri Punie on mahtava hahmo, jonka söpön kuoren alla piileksii brutaali kruununperijä. Vierailu taikamaailmaan OVA-jaksoissa saa aikaan naurukramppeja vatsalihaksiin, ja "Lyrical Tokarev! Kill them all!" on paras henshinrepla ikinä. Vertailukohtana voisi pitää Dokuro-chania, jollei Dokuro-chan olisi huono anime. Unohdetaan siis vertailukohdat ja katsotaan Dai Mahou Tougea! Arvosana 9."Ree: "Neuro on monessakin mielessä ikimuistoinen sarja, mutta suurin sen saavutuksista oli minun käännyttämiseni ikuiseksi Koyasu Takehito -faniksi. Koyasu tekee niin mahtavan roolisuorituksen tylsistyneenä demoni-Neurona, että vain hänen takiaan kannattaa katsoa sarjaa. Tarina on hieman ennalta arvattava ja salapoliiseilu ei ole sen vahvimpia piirteitä, mutta onneksi sarjan edetessä mukaan tulee huomattavasti parempia kiemuroita. Hahmot sen sijaan ovat sarjan parasta antia; päähenkilötypsy Yako ei ole ärsyttävän avuton, vaan kehittyy sarjan aikana huomattavasti. Tykättävät hahmot ja hauska musiikki antaisivat arvosanaksi seiskan, mutta kahden Koyappipisteen jälkeen arvosana on 9."

Shii: " Surrealistiset kohtaukset, kaikissa tapauksissa en pysynyt kärryillä. Päähenkilötyttö Yako tuntui melkein kynnysmatolta. Ääninäyttely tasokasta, arttikin oli hyvä, ja musiikki tunnelmaan sopivaa. Oikea orkesteri taustamusiikeissa on aina plussaa! Sarja oli kummallinen, välillä oli täysin slapstickiä ja pöhköhuumoria, ja sitten mennään ja ratkotaan vakavia rikostapauksia. Joka tapauksessa hyvä sarja, muttei jäänyt muuten kuin päähenkilöä lukuunottamatta mieleeni. Arvosana 7."

Mononoke - too sexy for title.

Shii: "Tarinat olivat kyllä mielenpainuvia, mutta tunnelma oli liian ahdistava, joskus jopa ihan suorastaan pelotti. Artti oli upeaa, mutten pitänyt hahmojen ulkonäöstä, paitsi Kusuriurin. Arvosana 7." 

Ree: "On niin paljon helpompaa vain tykätä jostain kuin perustella, miksi se tykkäämisen kohde on parasta maailmassa. Mononoke nyt vain on täydellinen kaikessa; realistiset ja mieleenpainuvat hahmot, jännittävät tapaukset ja henkeäsalpaavan kaunis artti, puhumattakaan musiikin käytöstä (tai enempikin käyttämättömyydestä) kohtausten tehokeinoina. Sakurai Takahiron seksikkäästi näyttelemä Kusuriuri on molemmissa muodoissaan paras hahmo vähään aikaan. Minua kiehtoo ihmispsyykkeen tummemmat puolet, ja Mononoken tarinankerronta nojaakin tähän vahvasti; ei ole hyviksiä tai pahiksia, on vain ihmisiä jotka tekevät valintoja. Vaikea tätä on kehua enempää. Jos ette ole katsoneet, niin hävetkää ja pankaa jakso äkkiä pyörimään. 1000 % parasta artfägäilyä. Arvosana 10."

~ Ree & Shii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti