maanantai 12. marraskuuta 2012

Pikakatsaus: Litchi de Hikari Club

Terveisiä Japanista! Shii postaa tämän ystävällisesti puolestani, sillä tähän aikaan olen Tokiossa nauttimassa joko aurinkoisesta tai sateisesta Odaibasta. Olen intensiivisesti seurannut ennusteita, ja toivonut koko Nipponin jumalkastia pitämään edes viikon ajan seesteistä ilmaa yllä. Toisaalta säähän ei voi vaikuttaa, ja luultavasti löydän muutakin tekemistä sateen ajaksi, kuten esimerkiksi mangan metsästyksen.

Luin internetin innostamana pari kuukautta sitten Furuya Usamarun Litchi ☆ Hikari Clubin ja saman tien perään Bokura no ☆ Hikari Clubin. Megalomaanisia yläasteelaisia, mahtavia hahmoja, verta, gorea, terävä piirustustyyli ja puhuva robotti! Teokset ponkaisivat ostolistani kärkeen saman tien. Koska tahdon lukea teoksen japaniksi sitten kun osaan kieltä tarpeeksi, mikä olisikaan parempi tapa hankkia pokkarit alkuperäiskielellään kuin tulevalla Japanin matkalla (luultavasti Amazon). Voitte siis arvata riemuni, kun luin ilouutiset: Litsiklubista tehdään anime! "Miten he uskaltavatkaan!", ajatteli Ree ihastuksen vallassa. "Kuinkakohan paljon joudutaan sensuroimaan? Ai, se on komedia-anime. Varmaan jokin virhe, kyseessä on kuitenkin yksi kaikkien aikojen... ai ei ole virhe? Kahden minuutin pituisia jaksoja? No se voi varmaan silti olla ihan hyvä." 

Noh, eipä kyllä ollut.

Koska Blogger on tyhmä, kuvan saa suuremmaksi klikkaamalla.


Mitä odotin: Runsaasti verta, suolenpätkiä, kieroutunutta huumoria ja psykologista pelailua yhdistettynä kauneuden ja nuoruuden ihannointiin tässä astetta vinksahtaneemmassa teoksessa. Seksikästä, joskin hieman hullua Zeraa, ystävyyttä ja tuhoa, sekä loistavaa hahmodynamiikkaa.

Mitä sain: Tähän mennessä 5 x 2 minuuttia japanilaista komediaa. Ja mikä vielä pahempaa, äärimmäisen huonoa komediaa. Katsoin tätä kakkaa kymmenen minuuttia enkä edes hymähtänyt kertaakaan. Surullisen pinnallisia ja alkuperäisteoksestaan poikkeavia hahmoja, jotka ääninäyttelyn takia kuulostavat paikoitellen äänenmurroksen läpikäyneiltä abeilta.

Tuomio: Sarja ei itsekään tiedä kenelle se on suunnattu. Vitsit eivät aukene alkuperäisteokseen tutustumattomille, mutta mangan fanit eivät saa mitään irti animesta. En suosittele tätä edes lyhyistä komediapyrähdyksistä pitäville. Naurun sijasta sarja aiheutti minulle pahan mielen, koska rakastan alkuperäisteosta. Vinkki: lukekaa mangaa ja kieltäkää animepätkän olemassaolo. Ree kiittää, kuittaa, ja menee itkemään nurkkaan.

~Ree

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti