keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Karkkinurkka vol. 1


Tervetuloa ReShipiin uuden nurkkauksen pariin! Koska Japanissa kaikki on astetta oudompaa (myös karkit), päätimme alkaa kirjoittaa vakituista Karkkinurkkausta, jossa arvostelemme japanilaisia makeisia. Ree päätti liittyä Candy Japanin jäseneksi: kyseessä on suomalaisen Bemmu Sepposen Japanista käsin pyörittämä yritys, joka lähettää rahasummaa vastaan kaksi pientä karkkilähetystä kahtena päivänä kuukaudessa. (Hinta voi aluksi tuntua oudon isolta, mutta Ree laski säästävänsä näin ainakin 40 euroa kuussa...) Tässä ensimmäisessä lähetyksessä nautittavaksemme saapuivat Anpanman gumi, Pokemon gumi ja Ki-ichigo gumi.


(Tuleva teksti on lyhennetty translitterointi arvosteluäänitteestämme. Lyhennetty ja sensuroitu lukemiskokemuksenne miellyttävyyden lisäämiseksi.)

Anpanman gumi
Ulkonäkö:

Ree: Paketti on söpö ja pieni. Makuina pitäisi olla vihreä viinirypäle, omena ja appelsiini. Aika pieni ja näpsäkkä paketti. Avaaminen helppoa, itse asiassa helpompaa kuin missään suomalaisessa pussissa.
Shii: Tuoksu hedelmäinen.
R: Karkkien värit eivät ole kauhean kirkkaita. Sen lisäksi näissä on jotain epämääräistä töhnää.
S: Jauhoa?
R: Ei se oikein sokeriakaan ole. Se ei maistu miltään.
S: Ehkä ne on sen takia jauhossa ettei ne tarttuis toisiinsa.

Karkkien väreinä oranssi, vähemmän oranssi ja vihreä. Pussin kyljessä luvatut hahmojen naamat erottuvat juuri ja juuri.

Maku:

R: Alkumaku on outo.
S: Alussa outo pahvinmaku. Jos mä en tietäisi, että tää on viinirypäleen makuista, voisin veikata päärynää. Omena maistuu mansikkavadelmalta. Appelsiini on yllättäen ehdottomasti appelsiinin makuista. Silti karkit eivät maistu aidoilta.
R: Jep, vihreä viinirypäle ei ole kauhean yleinen maku Suomessa. Tekstuuri on jotenkin pehmeä, hajoaa suussa nopeasti.
S: Eikä tartu hampaisiin. Sopii hyvin lapsille.

Tuomio: Miedon makunsa ja tekstuurinsa pehmeyden vuoksi sopii hyvin lapsille. Ei turhaa jälkimakua, mutta tuote ei sovellu pahimpaan makeannälkään mietoutensa vuoksi. Jos tällaista hankitte, suosittelen maistamaan useamman kuin yhden: karkkien tekstuuriin ja makuun tottuu. Helppo avautuvuus ja pakkaustyyli kadehdittavaa. Mukavaa vaihtelua Suomen karkkivalikoimaan. Mainostaa sisältävänsä C-vitamiinia, mutta ReShipii ei suosittele Anpanman-karkkeja ruokavalion ainoaksi C-vitamiinin lähteeksi.

Pokemon gumi
Ulkonäkö:

R: Pienen kokoinen pakkaus. 
S: Joo. Paljonkohan siellä edes karkkia on.
R: Veikkaisin kahta. Pakkauksessa lupaillaan montaa erilaista Pokemonkarkkia. Makuina appelsiini ja tumma viinirypäle. Perin japanilainen haju hyökkää sieraimiin heti avaamisen yhteydessä.
S: >.<

Sisällä tuijottavia, sieluttomia Pikachuja 6 kpl eri kulmista kuvattuina, kaksi ehkä-Pichua, ja kaksi siilikanapokemonia. 

Maku:

S: Taas aluksi paperin maku. Appelsiini maistuu todella keinotekoselta...Berocca! Beroccan ja Rainbown C-vitamiinijuoman sekoitus! Suorastaan pistävän makuista.
R: Se on se japanilaisen gummikarkin perusmaku. Tekstuuri on erilainen, Anpanit hajosivat suussa helpommin. 
S: Tumma viinirypäle kirvelee vähän. Maistuu loppupeleissä samalta kuin appelsiini.
R: Siinä on hetkisen aikaa makupiikki, mutta se laantuu tosi nopeasti.
S: Noiden maut ja hajut ovat sekoittuneet tosi pahasti tuolla pussissa.
R: Tai sitten ne haisee ja maistuu samalta, niissä on vaan eri atsovärejä millä ne on värjätty. 

Tuomio: Vahvasti japanilaisen gummikarkin makuisia: jos et pidä japanilaisista viinikumimakeisista, emme suosittele ostamaan Pokemon Gumi -karkkeja. Ei Pokemon-nostalgiahaluisille pakkauksen New Generation -pokemonien vuoksi. Haju tarttuu sormenpäihin pitkäksi aikaa. Poikamainen pakkaus, jossa ei sulkumekanismia. Karkit ovat pahan makuisia. 

Ki-ichigo gumi
Ulkonäkö:

R: Pakkaus nätin tyttömäinen. Paketissa mainostetaan karkkien päällä olevaa jauhetta...Eli tässä on varmaan vähän enemmän jotain sokeria. Hei, nyt sä voit kokeilla tän avaamista!
S: ... Ei oo todellista! Ei tarvitse edes kiskaista, pikkanen nykäsy riittää!
R: Tuoksuu muuten todella vahvasti vadelmalta!
S: Todella herkullisen näköisiä karkkeja.

Positiivisen hajuisia isoja vadelmia
Maku:

R: Kirpsakan makuista! Vadelman maku on voimakaampi, jos karkkia imeskelee pidempään. Jos tahtoo koko suun täyttävän kirpsakkuuden, kannattaa puraista heti. Tekstuuri on kaikista tarttuvin ja sitkein. Tässä ei maistu tai tuoksu japanilainen gummimassa ollenkaan.
S: Selvästi aikuiseen makuun. Ja on kyllä hyvää!

Tuomio: Sopivan vahva maku, jossa ei ole hipaustakaan japanilaista perusgummimassaa. Ihanan kirpeä, maku säilyy suussa pitkään. Pakkaus ohut ja käytännöllinen. Suosittelemme ehdottomasti ostamaan tätä. 

Ki-ichigo oli raadin mielestä kaikista parhaimman makuinen: kirpeydellään ja aidolla maullaan se teki selvän pesäeron muihin testattuihin tuotteisiin. Anpanman tuli kakkoseksi kevyillä mauillaan, söpöydellään ja hauskalla ulkonäöllään. Pettymyksen tuottanut Pokemon saisi hävetä olemassaoloaan: karkkien pahasta mausta huomaa sen, että tuote on tehty vain siksi että Pokemon on muodissa.

~Ree & Shii~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti